Wij gebruiken onze eigen en externe cookies om uw ervaring en onze diensten te verbeteren en om het gebruik van onze website te analyseren. Door deze site te blijven navigeren, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie Akkoord

Botanische tuin Marimurtra

05-02-2019

De botanische tuinMarimurtra is uitzonderlijk en uniek vanwege de ligging aan de zee in het hoogste deel van Blanes. De tuin werd opgericht door Carl Faust in 1920 en heeft meer dan 3000 subtropische mediterrane soorten. Een adembenemende panoramisch uitzicht op de zee van zo dichtbij zal u een onvergetelijke ervaring bezorgen. Marimurtra is uitgeroepen tot culturele waarde van nationaal belang door de regering van Catalonië.

Momenteel oriënteert zich zijn activiteiten geleidelijk op het behoud van de inheemse of bedreigde soorten van het Middellandse Zeegebied. Het is het hele jaar geopend en er is een busdienst vanuit het centrum van de stad die in het hoogseizoen elke 20 minuten vertrekt.

Zeker de moeite waard om ook een bezoek aan twee zeer mooie tuinen te brengen:

De tropische tuin van Pinya de Rosa

Deze botanische tuin combineert wetenschap en kunst in elk van zijn hoeken. Het heeft 50 hectare, combineert wetenschap en kunst in el,k van zijn hoeken en omvat ongeveer 7000 soorten van verschillende genera, soms uit het wild, kwekerijen en privécollecties. Collecties omvatten Aloë’s, Agaven, Yucca’s en Opuntia, velen van hen beschouwd als de beste in de wereld.

Dankzij de bestaande microklimaat, tussen 17 °C en 29 °C gemiddelde temperatuur, Succulenten begeleiden de Dracaena, Palmbomen en andere planten die behoren tot de lokale flora. De tuin heeft ook allerlei cactussen, waaronder de Echinocactusgrusonii, de Neobuxbaumiapolylopha en de Echinopsisatacamensis.

De tuin van Santa Clotilde

Gelegen op een klif met een prachtig uitzicht over de aangrenzende baaien biedt, zoals Sa Boadella of Santa Cristina. Deze tuin werd in 1919 ontworpen door Nicolau Maria Rubió met een duidelijke invloed van de Italiaanse Renaissance. De tuin bestaat uit prachtige lanen, fonteinen, standbeelden en trappen, velen van hen bedekt met kleurrijke plantaardige tapijten die een fris gevoel aan de bezoekers geven. Een van de terrassen heeftligbedden waar bezoekers achterover kunnen liggen en genieten van de zon en de natuur.

Gerelateerd nieuws

12 06
Botanische tuin Marimurtra

Webcam Camping El Pinar. Het strand van Blanes leeft

Mis de webcam niet in real time van onze Camping El Pinar aan de Costa Brava!
30 04
Botanische tuin Marimurtra

Toerisme in Girona

Girona ligt op minder dan 1 uur rijden van onze camping in Blanes, zeker een goede optie om een andere dag door te brengen en een van de mooiste steden in Catalonië te ontdekken
30 04
Botanische tuin Marimurtra

Voorschriften voor kampeerhonden

Kent u onze voorschriften voor honden? Op onze camping aan de Costa Brava hebben we ruimtes en bungalows die huisdieren toestaan, maar er zijn een aantal regels die moeten worden gevolgd voor de gasten, hier kunt u meer te weten komen.